Budapest-partyhostess-Basilica

Bazilika

A Szent István Bazilika Magyarország egyik legszebb egyházi nevezetessége. Nevét államunk alapítójáról kapta. A templom megvalósításához 1810-ben gyűjtés indult, azonban az építkezés csak 1851-ben kezdődött el, Hild József építész tervei alapján.
A Bazilika előtti téren számos kellemes hangulatú étterem és szórakozóhely fellelhető.

Budapest-partyhostess-Duna-Parlament

Országház

Neogótikus stílusban épült Országház, ma az egyik legismertebb középület, mely UNESCO világörökség részeként van számon tartva. A gyönyörű épület a Duna közvetlen pesti oldalán helyezkedik el. 2000 óta a Nemzeti Múzeum helyett itt tekinthető meg a Szent Korona és a többi koronázási jelvény.

Budapest-partyhostess-Vajda-Hunyad-castle

Vajdahunyad Vára

A Vajdahunyad vára a Városligetben található, a korábban főként fából majd tartósabb anyagokból újraépült épületegyüttes. Kellemes séták színteréül szolgál a Városligeti tó partjával egybekötve.

Budapest-partyhostess-Halászbástya

Halászbástya

Budapest egyik legismertebb műemléke, mely több klipp-és filmforgatás helyszínéül szolgált. Gyönyörű budapesti panoráma kilátást biztosítanak a neoromán stílusban épült kilátóteraszok. Nappal és éjszaka egyaránt maradandó élményt nyújt az ottani kilátás.

budapest-sightseeing-with-beautiful-hostess-girls

Hősök tere

Budapest legnagyobb tere, mely az Andrássy úttal karöltve a Világörökség részét képezi.A Városliget közelében található. A Vajdahunyad várával összeköthető turista séta-út.A teret oszlopcsoportok díszítik, köztük kiemelkedve középen Gábriel arkangyal.

Budapest-partyhostess-Buda-castle

Budai vár

Az UNESCO világörökség részeként számon tartott budai várnegyedben található a budai vár. A városrészt várfal öleli körül, mely egyben a határa is a városnegyednek. Gyönyörű kilátás, kíváló éttermek, szuvenír árusok.